Obratite pažnju: Njegov pogled će vam otkriti da li mu se sviđate
Foto: Ilustracija

Istraživanje sa Univerziteta Kanzas

Obratite pažnju: Njegov pogled će vam otkriti da li mu se sviđate

Jedno zanimljivo istraživanje je pokazalo da mjesto na kom se zaustavi pogled muškarca može biti znak da mu se sviđate.

Iako je kod nekih muškaraca teško prepoznati znake sviđanja, naučnici savjetuju da bi trebalo posebnu pažnju da obratimo na njihov pogled.

Naime, istraživanje sprovedeno na Vesli koledžu i Univerzitetu Kanzas pokazalo je da postoji jednostavan način da to saznate – obrativši pažnju gdje se završava njegov pogled. 

Naime, ako vas muškarac gleda pravo u lice, to je znak da mu se ne sviđate dovoljno, odnosno da vas gleda isključivo kao prijatelja. Suprotno od toga, ako njegov pogled bježi na vaše bokove, grudi ili zadnjicu, jasno vam je da ne želi da budete samo drugovi, prenosi Super žena. 

U zanimljivoj studiji učestvovalo je 105 heteroseksualnih ljudi, koji su dobili zadatak da nakon gledanja fotografija žena i muškaraca odgovore na jedno pitanje - da li bi sa tom osobom željeli nešto više od prijateljstva. Naučnici su potom počeli da prate i analiziraju njihove poglede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.