Marko Đurić na Kosovu za Vaskrs, dobio dozvolu za posjetu
Marko Đurić

Marko Đurić na Kosovu za Vaskrs, dobio dozvolu za posjetu

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, boraviće u sjevernom dijelu Kosova, gdje će prisustvovati ponoćnoj liturgiji povodom Vaskrsa, praznika pravoslavnih hrišćana.

Savjetnik ministra vanjskih poslova Kosova, Jeltir Ziberaj, za AA potvrdio je da je Đurić dostavio zahtjev i da mu je dozvoljeno da posjeti Kosovo.

Prema njegovim riječima, bez obzira na činjenicu što je Đurić službeno lice, kao i svako drugi, ima pravo prisustvovati u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

"Da, prihvaćen je zahtjev, u duhu mira i razumjevanja, povodom praznika Vaskrsa. Pravila će poštovati, jer se suočio i upoznat je sa novom realnošću na Kosovu, a preko njega, s tom realnošću se upoznalo svako službeno lice Srbije", rekao je Ziberaj.

Podsjećamo, 26. marta Marko Đurić je ušao na Kosovu kako bi prisustvovao debati o dijalogu na Kosovu i pored činjenice što mu Ministarstvo vanjskih poslova Kosova nije dalo dozvolu za ulaz u tu državu.

Nakon toga, kosovska policija je uhapsila Đurića u Sjevernoj Mitrovici, a zatim u policijskoj stanici u Prištini. Na osnovu odbijanja za ulazak na Kosovu, Đurić je uklonjen sa teritorije Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.