Kosovo napredovalo u borbi protiv korupcije
Hašim Tači

Tači ocijenio

Kosovo napredovalo u borbi protiv korupcije

Predsjednik Kosova Hašim Tači na sjednici Savjeta za borbu protiv korupcije ocijenio je da Kosovo ispunilo uslove borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Tači je kazao da je bilo izazova u sprovođenju zakona, kao i rezultata u unaprijeđenju i jačanju mehanizama za vladavinu prava na Kosovu.

On je rekao da je Kosovo usvojilo najmoderniji Ustav, donijelo zakone koji sprječavaju i sankcionišu djela korupcije i učinilo konkretne korake u jačanju vladavine prava.

Prema njegovim riječima, u proteklih deset godina Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali uvijek postoji mogućnost da se uradi još više kada je posrijedi vladavina prava i da se radi profesionalnije.

"Mi znamo da je borba protiv organizovanog kriminala teška, ali treba da napredujemo. Izazovi treba da se prevaziđu uz saradnju, profesionalizam i posvećenost svakoga od nas", rekao je on.

Kosovski predsjednik je kao izazove pomenuo institucionalnu saradnju, funkcionisanje mehanizama vladavine prava, sprovođenje zakonodavstva na snazi, gonjenje, istraživanje i suđenje organizovanom kriminalu uopšteno i korupcije posebno, primjenu sofisticiranih istražnih metoda i tehnika.

Tači je izjavio da su učinjeni konkretni koraci u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u ispunjenju posljednjeg kriterijuma za liberalizaciju viza od Evropske unije i dodao da će Kosovo nastaviti i dalje da radi na tome.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.