Za pomoć Dušku do sada prikuljeno 10.000 eura, pomozite i vi!
Duško Šiljak, foto: Facebook

Akcija se nastavlja

Za pomoć Dušku do sada prikuljeno 10.000 eura, pomozite i vi!

Za pomoć novinaru Dušku Šiljku do sada je prikupljeno nešto više od 10.000 eura, a u planu je i otvaranje donatorske linije, kako bi našem kolegi bila omogućena transplantacija bubrega na inostranoj klinici, za šta je potrebno 60.000 eura.

Podsjećamo, Šiljku je potrebna pomoć za transpalntaciju bubrega na inostranoj klinici u iznosu od 60.000 eura. Naime, 2011. slučajno je konstatovano da Duškovi bubrezi rade sa 30 odsto kapaciteta.

Na listi se nalazi od 201,2 a budući da je potrebna velika suma novca, koju Duško kao novinar bez stalnog zaposlenja ne može da sam obezbijedi, njegovi prijatelji iz gimnazije pokrenuli su humanitarnu akciju.

Nakon što je upriličen fudbalski turnir u Maslinama, večeras je planirano druženje u lokalu "Per Amici", u sjevernoj tribini Gradskog stadiona, a sav prihod od ulaznica uplaćen je na Duškov žiro račun.

Duškova prijateljica iz gimnazije, Radmila Lainović, kazala je u Jutarnjem programu RTCG da je do sada prikupljeno 10.000 eura.

"Ipak smo zadovoljni. Tek smo počeli, a nećemo prestati. Medijska podrška će nam trebati i dalje", kazala je Lainović.

Ana Braletić Pupović, takođe Duškova prijateljica, kazala je da su se okupili sasvim slučajno i pokrenuli se kako bi pomogli drugu iz gimnazije.

"Večeras imamo humanitarno druženje u lokalu Per Amici u sjevernoj tribini Gradskog stadiona. Ovo nije prvo okupljanje za pomoć Dušku, ranije smo imali turnir u Maslinama, sav prihod od ulaznica je uplaćen na žiro račun. Nadam se da ćemo uspjeti da skupimo sredstva. Htjeli smo da otvorimo donatosku liniju, tu postoji veća adminsitracija i malo više vremena, što ne znači da linija neće biti otvorena", kazala je Braletić Pupović.

Podsjećamo, svi koji žele pomognu Dušku, to mogu učiniti uplatom na žiro račun 510 - 2611973213020 - 07 kod Crnogorske komercijalne banke (CKB).

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.