Vuksanović u Pljevljima: Crna Gora pripada svim građanima
Vuksanović u Pljevljima

Bogata zbog snage multivjerskog sklada

Vuksanović u Pljevljima: Crna Gora pripada svim građanima

Kadnidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović ističe da je Crna Gora primjer svima u Evropi jer je bogata zbog snage multinacionalnog i multivjerskog sklada.

Vuksanović je posjetila Pljevlja gdje je razgovarala sa brojnim građanima i predstavnicima loklanih NVO o izazovima sa kojima se ovaj grad susrijeće.

"Danas smo u Pljevljima, gradu koji treba da bude simbol naše multukulturalne države, zbog bogatog kulturno - istorijskog i sakralnog nasljeđa. Upravo smo posjetu započeli u manastiru Sv. Trojica, a onda nastavili u Husein-pašinoj džamiji kao najznačajnijim vjerskim objektima grada", kazala je Vuksanović.

Vuksanović ističe da je Crna Gora bogata zbog snage multinacionalnog i multivjerskog sklada.

"Kao takva je sigurno primjer svima u Evropi i na primjeru tog jedinstva želim da poručim da su građani Pljevalja odličili da je vrijeme za promjene.

Vuksanović naglašava da se kao poslanica u Skupštini borila da se ne donese Zakon o legalizaciji neformalnih objekta, zato što je, kako kaže, suprotan Ustavu i svim sistemskim zakonima ove države.

"Ne obećavam, nego garantujem da ću poslije izbora inicirati donošenje novog Zakona koji će biti u interesu građana Crne Gore, a ne otuđenih partijskih elita", zaključila je Vuksanović.

Iz Izbornog štaba su saopštili da je Vuksanović posjetila i deponiju na Maljevcu, gdje je razgovala sa prestavnicima stanovnika koji su ugroženi u tom području, kao i sa predstavnicima NVO “Breznica”.

"Takođe, posjetila je Sigurnu žensku kuću gdje je razgovarala sa predstavnicima NVO i korisnicama, a u Milet bašti je imala sastanak sa majkama sa troje i više djece koje su ostale bez nadoknada", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.