Dajkoviću stigao poziv za zatvor, Prava CG: Skandalozni udar na našu partiju
Vladislav Dajković

Dajkoviću stigao poziv za zatvor, Prava CG: Skandalozni udar na našu partiju

Dvije sedmice nakon što je lider DNP-a, Milan Knežević, otišao na izvršenje zatvorske kazne, poziv za spuški zatvor stigao je i Generalnom sekretaru Prave Crne Gore, Vladislavu Dajkoviću, zbog događaja na protestima Demokratskog Fronta 2015. godine, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

"U obrazloženju rješenja kojim se Dajkoviću novčana kazna zbog hapšenja na pomenutim protestima protiv režima, preinačuje u osam dana zatvorske kazne, stoji da je Dajković odbio da plati novčanu kaznu. Dajković je na suđenju obrazložio da "Đukanovićevim privatnim sudovima ne želi da plati ni jedan jedini cent, pogotovo imajući u vidu da je mirno protestvovao protiv 30-godišnje vlasti, te da je osuđen na pravdi Boga"", dodaje se u saopštenju.

IMGf932fdf7a8ee6bc00c06121d4639d72bV

"Imajući u vidu da je Generalni sekretar naše političke partije, ujedno i šef Izbornog štaba kandidata za predsjednika Crne Gore, Marka Milačića, Dajkovićevu zatvorsku kaznu, koja je stigla u jeku predsjedničke kampanje, bilo da je riječ o osam sati, osam dana ili osam mjeseci - doživljavamo kao novi skandalozni udar na našu partiju, ali i na našeg predsjedničkog kandidata. Ukoliko Dajković nasilno bude odveden u spuški zatvor, on će, nakon predsjednika Marka Milačića, postati drugi funkcioner naše partije koji je u svega nekoliko mjeseci razmaka pošao na izdržavanje zatvorske kazne, iz strogo političkih razloga, odnosno politički motivisane presude", saopšteno je iz partije.

IMG4016976158a37de1667f1ccb71f086b7V

Prava Crna Gora će, poručuju, na stranačkim organima razmatrati kako će se odnijeti prema ovom, kako su naveli, skandaloznom progonu njihovih funkcionera, te nakon toga obavijestiti javnost o daljim koracima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.