Šišić i Novopazarac dijele ćeliju, samo kuvari mogu da im priđu
Ilustracija

Izolovani u ZIKS-u zbog opasnosti od drugih pritvorenika

Šišić i Novopazarac dijele ćeliju, samo kuvari mogu da im priđu

Novopazarac A.D. (31), koji se sumnjiči za silovanje devetogodišnje pastorke, dijeli ćeliju sa Nerminom Šišićem iz Bosne i Hercegovine, koji je pritvoren zbog sumnje da je ubio petnaestomjesečnog sina svoje nevjenčane supruge.

Prema saznanjima Dana, njih dvojica su izlovani zbog opasnosti da bi neko od pritvorenika, zbog monstruoznih krivičnih djela za koja se sumnjiče, mogao da ih napadne, piše Dan.

Kako bi se izbjegla ta mogućnost i kako ne došlo do remećenja reda i mira u zatvoru, uprava je A.D. i Šišića smjestila u posebnu ćeliju i drugi pritvorenici nijesu u mogućnosti da im priđu. Dvojica osumnjičenih za zlostavljanje djece šetaju odvojeno od drugih zatvorenika, a mogu da im priđu samo kuvari koji dostavljaju hranu.

Osumnjičeni A.D. u ZIKS je sproveden prije četiri dana zbog sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu, kćerku žene sa kojom živi u vanbračnoj zajednici.

Šišić je u pritvoru završio mjesec dana ranije zbog sumnje da je ubio petnaestomjesečnog P.J.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.