Mitrović:  Sjeverni vjetar će pogodovati da se spusti vodostaj jezera
Foto: RTV Cetinje

Nema opasnosti od većih poplava

Mitrović: Sjeverni vjetar će pogodovati da se spusti vodostaj jezera

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović rekao je da, uprkos rastu vodostaja Bojane i Skadarskog jezera, nema opasnosti od većih poplava u priobalnom području.

Mitrović je u Jutarnjem progremu TVCG rekao da se, kad je riječ o jutrošnjim podacima, situacija na Bojani i Skadarskom jezeru nije promijenila, iako tokom noći nije bilo padavina.

On je saopštio da je jezero nastavilo da raste zbog priticanja vode iz pritoka Morače, Cijevne i Rijeke Crnojevića, te velike količine vode iz akumulacije Drima.

"Dobro je da će doći do promjene pravca vjetra, temperature će biti niže, biće snijega i to će relaksirati situaciju, pa ne vidim veći rizik za pojavu većih poplava. Već juče je nadmorska visina Skadarskog jezera bila devet metara, a sve preko devet metara su veoma visoke vode i rizik za objekte i naselja", rekao je Mitrović.

Kazao je da za sada nema opasnosti od poplava, ali upozorava da se već naredne sedmice očekuje porast temperature i novi talas padavina, prenosi RTCG.

"Tako da ćemo pratiti situaciju i obavještavati javnost. Najavljeni sjeverni vjetar će pogodovati da se spusti vodostaj jezera i da se pripremi situacija za nove padavine i topljenje snijega", rekao je Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.