Popović: Ni otvoreni udar na RTCG neće zaustaviti smjenu DPS-a
Zdenka Popović

Popović: Ni otvoreni udar na RTCG neće zaustaviti smjenu DPS-a

Nakon gubitka vlasti u Budvi, Kotoru, nokauta u Herceg Novom i duplog poraza u Beranama, a u susret potopu u Podgorici, Baru, Pljevljima i još desetak opština, DPS je u velikom problemu, čim je morao da za Predsjednika Crne Gore kandiduje čovjeka koji je problem sam po sebi, već 30 godina, saopštila je potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović.

Ona smatra da DPS nudi najboplje što ima "po njihovim naopakim kriterijumima, a najgore po mjerilima univerzalnih vrijednosti".

"Vratio se Đukanović, koji nigdje nije ni odlazio, da pokuša da pomiri međusobno zavađene frakcije u svojoj partiji ili, kako su sami priznali oni koji su joj i davali ime – organizovanoj kriminalnoj grupi. Pokušava da vadi fleke. No, te fleke su u njegovoj organizaciji takve da neće pomoći ni današnji kukavički čin kojim je Đukanović započeo svoju kampanju – otvoreni udar na RTCG i pokušaj njegovog ponovnog stavljanja pod svoju kontrolu", kazala je potpredsjednica Demokrata.

Popović dodaje da Đukanoviću mora da bude jasno da "na čelu ovog ili onog Savjeta može biti ovaj ili onaj, ali proces promjena koji je počeo niko i ništa neće moći da zaustavi".

"Dnevnik 2 opet može počinjati hvalospjevima o DPSu, a završavati se odom Đukanoviću lično, ali on svoj politički kraj ne može odložiti više ni za godinu, ni za mjesec, ni za dan.Potresi i cijepanja po svim šavovima u susret donošenju odluke o tome ko će predstavljati tu partiju na predsjedničkim izborima, bili su golim okom vidljivi u Demokratskoj partiji socijalista. A kako i neće? Osjećaju svi u toj interesno povezanoj družini da im se rastanak primakao, pa svako od njih pokušava da se što bolje pozicionira za ono što slijedi nakon fajronta – neko na optuženičku klupu, a neko za svjedoka saradnika. Svako svakog tamo ima u šaci, jer svi odreda imaju i suviše putera na glavi", kazala je Popović.

Još se ne pamti da je vladajuća partija u regionu, rekla je poredsjednica Demokrata, ovako pozno saopštila ime svog predsjedničkog kandidata kao što je to DPS na primjeru jučerašnjeg slučaja.

"U crnogorskoj političkoj istoriji, bez sumnje. Sve ovo upućuje na nedvosmislen zaključak: mašinerija je rašarafljena, otpadaju točkovi. Uzalud mašinovođa Đukanović opet preuzima volan, kad mu je mašina već ispala iz šina i krenula u provaliju. Na sreću Crne Gore. Na dobro njenih građana", zaključila je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.