Milačić: Đukanoviću, slobodno se kandidujte, poraz na izborima ništa ne boli
Marko Milačić

Milačić: Đukanoviću, slobodno se kandidujte, poraz na izborima ništa ne boli

Kandidat za predsjednika države Marko Milačić poručio je lideru DPSa Milu Đukanoviću da se ne boji i skupi hrabrost i izađe na crtu.

"Gospodine Đukanoviću, smjenjivost vlasti i gubitak na izborima ništa ne bole, slobodno se kandidujte, poraz na izborima bila bi vaša najveća politička i ljudska pobjeda i potreba. Ja ću zajedno sa građanima Crne Gore uraditi sve da vam pomognem u tome“, poručio je predsjednik Prave Crne Gore na konferenciji za novinare.

On je istakao da će, u slučaju da ne osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu, u drugom podržati drugog opozicionog kandidata.

„U drugom krugu ću podržati bilo kog kandidata opozicije ukoliko, dakle, osvoji više glasova od mene i prođe u drugi krug, ali isto to očekujem od ostalih opozicionih kandidata ukoliko ja uđem u drugi krug“, rekao je Milačić.

Taj način kako kaže, opozicione solidarnosti i transparentnosti, je važan.

„Tako bi birači unaprijed znali ko je u ovoj borbi radi promocije, a ko radi istinskih i dugoročnih promjena u društvu“, istakao je Milačić.

Za njega, kako kaže, vremena za gubljenje nema. Smatra ni za ostale kandidate.

„Sada je vrijeme da se potpuno, ujedinjeni u zajedničkom cilju iako u više kolona - što je najbolje rješenje koje podiže izlaznost, naročito na predsjedničkim izborima kada nema rasipanja glasova - obrušimo na nedemokratiju oličenu u kandidatu DPS-a, ko god on bio" kazao je Milačić.

Lider Prave Crne Gore pozvao je, kao najmlađi kandidat za predsjednika, svoje, kako je rekao, starije opozicione kolege koje su se već kandidovali i one čija kandidatura se očekuje, na solidarnost, kako bi svi skupa bili na visini istorijskog zadatka i sve svoje snage usmjerili na režim.

Milačić je takođe pozvao ostale kandidate da se u toku kampanje fokusiraju na prezentovanje svojih stavova i programa.

„Pozivam svoje opozicione kolege da se svi skupa fokusiramo na prezentovanje svojih stavova i ideja i da time animiramo, svako za sebe, što veći broj glasača i tako podignemo izlaznost. Vjerujem da je to najbolje što svako od nas može i treba da uradi“, zaključio je  Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.