Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog zloupotrebe potpisa
ilustracija

Povodom prijava građana

Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog zloupotrebe potpisa

Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je juče istragu povodom prijava građana o zloupotrebi potpisa za podršku predsjedničkim kandidatima - saznaje Pobjeda.

Građanima nije upućen pisani poziv iz Tužilaštva, već su zbog hitnosti istrage pozvani telefonom da dođu na saslušanje.

Ispitivanje prvih svjedoka obavljeno je juče u Tužilaštvu.

Centar za demokratsku tranziciju saopštio je da je do sada Tužilaštvu podnijeto ukupno 585 prijava građana koji sumnjaju da su njihovi podaci zloupotrijebljeni za podršku predsjedničkim kandidatima. Ta NVO pozvala je građane da zloupotrebe podataka prijavljuju i osnovnim tužilaštvima u gradovima u kojima žive.

- Građani bi trebalo da provjeravaju da li su njihovi podaci zloupotrijebljeni i to putem aplikacije – potpisi.dik.co.me – naveli su iz CDT-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.