Monte Vino: Ljubitelji vina imaju mogućnost da probaju više od 560 različitih vina (FOTO) (VIDEO)
Foto: PR centar

Salon vina u Podgorici

Monte Vino: Ljubitelji vina imaju mogućnost da probaju više od 560 različitih vina (FOTO) (VIDEO)

Salon vina Monte Vino 2018. šalje poruku o snazi vinogradarsko-vinarskog sektora Crne Gore, koji pokazuje nove iskorake u dijelu širenja primarne vinogradarske proizvodnje i broju registrovanih vinarskih podruma, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

Simović je danas, na otvaranju 8. salona vina Monte Vino 2018, koji organizuju Nacionalno udruženje someliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, kazao da je ta manifestacija prilika da se pošalju dvije poruke

Simović smatra da salon vina šalje poruku otvorenosti Crne Gore, jer kako je naveo,na toj manifestaciji prisustvuju brojne vinarije iz regiona i Evrope, „iz 15 država sa više od 500 raznih vrsta vina“.

Foto: PR centar

Prema njegovim riječima, u narednom periodu na tom polju treba učiniti nove razvojne iskorake.

„Tu je Vlada sa svojom agrarnom politikom da i u narednim godinama pomogne našim vinogradima, da zasade nove vinograde, da se domaćinski odnesu prema postojećim vinogradima, da obnove svoje vinarije, da izgrade nove vinarije, da dostignemo najzahtjevnije standarde i ono što je posebno važno da se crnogorska vina dobro pozicioniraju na crnogorskom tržištu“, poručio je Simović, prenosi PR Centar.

Danijela Radeč iz Nacionalnog udruženja somelijera kazala je da na salonu vina učestvuje više od 120 vinarija, navodeći da će ljubitelji vina imati mogućnost da probaju više od 560 različitih vina.

„Osim toga imamo tridesetak destilerija i alkoholnih pića.Sam salon vina je podijeljen na dva dijela - izložbeni dio i dio u kojem se rade master class i druge radionice“, navela je Radeč.

Foto: PR centar

Ona je kazala da će danas biti održane četiri radionice, a sjutra pet.

Radeč smatra da je Crna Gora iz godine u godinu jako dobro pozicionirana na vinskoj sceni u regionu.

Salon vina biće otvoren danas do 20 sati i sjutra od 12 do 20 sati u hotelu „Hilton”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.