Granični prelaz u Srbiji: U donjem vešu sakriveno 120.000 eura
Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija Srbije-Uprava carina

Granični prelaz u Srbiji: U donjem vešu sakriveno 120.000 eura

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Gradina, privremeno zadržali čak 115.000 neprijavljenih eura koje je jedna Turkinja sakrila u donjem vešu.

Prekršaj je otkriven 10. marta kada je za detaljnu kontrolu izdvojen BMW na putu iz Njemačke ka Turskoj, navodi se u današnjem saopštenju Uprave carina MUP-a Srbije.

Na pitanje upućeno putnicima turske nacionalnosti koliko novca imaju da prijave, vozač i njegova tri saputnika su odgovorili da svako ponaosob ima po 10.000 eura.

Sumnjajući i to, carinici su odlučili da izvrše detaljan pregled. Tom prilikom su otkrili da jedna saputnica, pored 5.000 eura u novčaniku, u donjem vešu krije još nevjerovatnih 120.000. 

Njoj je vraćeno 10.000, što je iznos koji se bez prijavljivanja može prenijeti preko granice, dok je preostalih 115.000 eura privremeno zadržano. 

Ostali putnici u automobilu su imali po 10.000 eura, kako su i naveli, te nisu bili u prekršaju. 

Sličan slučaj dogodio prošlog vikenda, takođe na Gradini, kada su carinici u dva navrata privremeno oduzeli nešto više od ukupno 56.000 eura. 

Tada je jedan od putnika u donjem vešu pokušao da sakrije 50.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.