Završena talačka kriza: Bivši vojnik ubio tri radnika veteranskog doma

Okončana talačka kriza

Završena talačka kriza: Bivši vojnik ubio tri radnika veteranskog doma

U Domu veterana pronađeno tijelo bivšeg vojnika i tri radnice. Radi se o bivšem vojniku koji je bio u Avganistanu, a koji je izbačen iz terapijskog programa za vojnike sa post-traumatskim stresnim poremećajem (PTSP)

Ratni veteran Albert Vong ubio je tri žene koje je cijeli dan držao kao taoce u Domu veterana u gradiću Jountvil u saveznoj državi Kalifornija, prenosi Anadolija.

Radi se o bivšem vojniku koji je bio u Avganistanu, a koji je izbačen iz terapijskog programa za vojnike sa post-traumatskim stresnim poremećajem (PTSP).

Vong je došao na oproštajnu zabavu za neke radnike nakon čega je za taoce uzeo neke osobe dok je druge pustio na slobodu.

Zvaničnici navode da se čula pucnjava. Na mjestu događaja pronašli su tijela direktorice Doma Kristine Lober (48), ljekara Džen Golik (42) i psihologa Dženifer Gonzales (29).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.