Obezbjeđivali lažna dokumenta pripadnicima kriminalnog miljea iz Crne Gore, Srbije i Bugarske

Optužnica protiv državljana Srbije

Obezbjeđivali lažna dokumenta pripadnicima kriminalnog miljea iz Crne Gore, Srbije i Bugarske

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Bore Gligića i Igora Milanovića, državljana Srbije koji se terete da su u najmanje 50 slučajeva pripadnicima kriminalnog miljea iz Srbije, Crne Gore i Bugarske, među kojima i pripadnici "Zemunskog klana" obezbijedili lažna dokumenta.

Oni se terete da su u okviru organizovane kriminalne grupe krali identitete građana i omogućili osobama iz kriminalnog miljea izradu nezakonitih ličnih dokumenta BiH. 

"Tako su pripadnicima kriminalnog miljea iz Srbije, Crne Gore i Bugarske, među kojima i pripadnicima tzv. Zemunskog klana omogućili lažne identitete u najmanje oko 50 slučajeva", saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenijela je Beta. 

Gligić i Milanović se terere da su zajedno sa drugim pripadnicima organizovane kriminalne grupe, pronalazili podatke o državljanima BiH koji već dugo ne žive u toj zemlji i koji nisu podnosili zahtjeve za lične dokumente BiH, kako bi zloupotrijebili njihov identitet, prenosi N1.

Oni su tako omogućili osobama iz kriminalnog miljea lažni identitet, kako bi se mogli skrivati od policijskih organa i putovati preko granice izbjegavajući raspisane potjernice za njima. 

Gligić i Milanović su otkriveni u akciji pravosudnih i bezbjednosnih organa BiH kodnog naziva "Papirus", a falsifikovani lični dokumenti su poništeni i stavljeni van snage. 

Optuženi se terete za krivična djela organizovanog kriminala, falsifikovanja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja. 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.