Na ovaj način izbjegnite delikatne ožiljke na vagini
Ilustracija

Na ovaj način izbjegnite delikatne ožiljke na vagini

Ideja i priča o povrjeđivanju, cijepanju ili ožiljcima na vagini djeluje vrlo zastrašujuće za svaku ženu.

Iako, na prvu loptu sigurno pomislite da se vagina najviše "ošteti" tokom porođaja, postoje još neki događaji koji mogu da izazovu promjene ženskog polnog organa. Sitne povrede vagine i vulve su zapravo potpuno normalna stvar.

Kada je vagina suva, ne koristite lubrikante sitne povrede mogu nastati tokom seksa.

Nekada krvarenje indikuje da je došlo do cepanja nježne kože u tom područu, a nekada sve može da prođe i bez krvi.

Takođe, i neke svakodnevne stvari mogu da izazovu povrede - korišćenje tampona ili masturbacija.

U tim situacijama povrede su slične kao i ožiljci od strija, a za zarastanje rana nije neophodna medicinska pomoć.

Naime, tkivo vagine vrlo brzo i lako će se obnoviti, samo je potrebno da izbjegavate situacije u kojima se možete povrijediti.

Ako primijetite "cijepanje" tokom odnosa, odmah prekinite ili koristite pojačanu dozu lubrikanata kako biste održali vlažnost vagine na optimalnom nivou.

Da ne bi došlo do ovih neprijatnosti najbolji lijek je - prevencija. Obratite se ginekologu ili da vam prepiše terapiju estrogena ili da hidrirate vaginu putem lubrikanata i drugih preparata, piše B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.