Predsjedništvo DF-a: Jovićević odustao od kandidature
Demokratski front

"Da se dogovorimo oko jedne nestranačke ličnosti"

Predsjedništvo DF-a: Jovićević odustao od kandidature

Predsjedništvo DF-a obavjestilo je javnost da je postiglo dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika Crne Gore.

a"Predsjedništvo DF-a obavještava javnost da je zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti, postiglo dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika Crne Gore.

Na ovaj način smo još jednom demonstrirali odgovornost koju danas takođe treba da pokažu svi relevantni opozicioni subjekti, i da lične i partijske interese podrede većini građana Crne Gore koji traže smjenu vlasti, a nastupajući predsjednički izbori predstavljaju pravu priliku za to", saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da je javnosti poznato da Demokratski front nije predlagao stranačkog kandidata.

"I još od marta 2017. godine smo ostatku opozicije predložili kandidovanje nestranačke ličnosti koja može objediniti sve opozicione strukture. Iako smo najjači opozicioni politički faktor, sličnu širinu smo pokazali i kada smo nakon održanih parlamentarnih izbora 2016 obećali manjinsku podršku vladi koju bi formirale manjinske partije sa ostatkom opozicije. Građani su nam to izuzetno cijenili i zato smo uspjeli da sačuvamo snagu i nastavimo sa predlozima i politikom koja je interesu svih građana Crne Gore", navodi se u saopštenju DF.

Iz DF su pozvali sve kolege iz opozicije koji su najavili kandidature, da odustanu "od tog gubitničkog nauma, i da se dogovore oko jedne nestranačke ličnosti koja će biti sigurni pobjednik na predsjedničkim izborima".

"Veoma je važno potencirati činjenicu da se i u ovom trenutku opozicija ne nalazi u vremenskom škripcu, jer ni naš politički protivnik DPS još nije izašao sa svojim predsjedničkim kandidatom i očekuje našu reakciju", zaključuju iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.