Knežević neće morati u ponedeljak u zatvor
Milan Knežević

Knežević neće morati u ponedeljak u zatvor

Lider Demokratske narodne partije DNP i jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević neće morati u ponedjeljak, 5. marta, da se javi u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja zatvorske kazne, saopšteno je Danu iz podgoričkog Osnovnog suda.

"Zastaće se sa izvršenjem rješenja o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne dok vještak sudu ne dostavi nalaz o medicinskoj dokumentaciji okrivljenog. Potom će rješenje po zahtjevu Milana Kneževića biti donijeto u roku od tri dana", saopštenoje Danu iz Osnovnog suda u Podgorici.

Kako su pojasnili, nema određenog zakonskog roka do kada vještak treba da dostavi izjašnjenje o medicinskoj dokumentaciji, ali praksa pokazuje da to ne traje duže od nedjelju dana.

Milan Knežević je prošle sedmice preko svog advokata uputio zahtjev predsjedniku Osnovnog suda u Podgorici u kojem traži odlaganje zatvorske kazne koju treba da počne da izdržava 5. marta.

Viši sud u Podgorici je krajem januara ove godine preinačio presudu Milanu Kneževiću zbog napada na službeno lice i osudio ga na četiri mjeseca zatvora, umanjivši mu kaznu za tri mjeseca.

Knežević je pred Osnovnim sudom 18. oktobra prošle godine osuđen na sedam mjeseci zatvora jer je, prema optužnici, 17. oktobra2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović proslijedio je Ministarstvu pravde molbu za pomilovanje Milana Kneževića a na molbu Udruženja književnika Crne Gore, Instituta za srpsku kulturu i Društva srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.