Hazbija Kalač prvi predao kandidaturu za predsjednika Crne Gore
Hazbija Kalač

Lider Stranke pravde i pomirenja

Hazbija Kalač prvi predao kandidaturu za predsjednika Crne Gore

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač prvi je predao Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidaturu za predsjednika države.

"SPP, shodno svojim programskim opredjeljenjima, nudi za predsjednika Crne Gore slobodnog čovjeka koji teži istini i pravdi, a to je nesumnjivo Kalač", saopšteno je iz te ove partije.

Iz SPP su pozvali opoziciju da podrže Kalača. 

Za predsjedničku kandidaturu, prema Zakonu, potrebno je oko osam hiljada potpisa građana. Kalač je predao kandidaturu DIK-u sa 8,7 hiljada potpisa. 

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, a kandidature se predaju do 26. marta.

Kandidaturu za predsjednika države Državnoj izbornoj komisiji danas će predati i privrednik Vasilije Miličković.

Ujedinjena Crna Gora će na konferenciji za novinare danas saopštiti ko će ispred ove partije učestvovati na izborima za predsjednika.

Ranije su kandidaturu najavili i nezavisni kandidati, profesor Đorđije Blažić i naučnik Dragan Hajduković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.