Predložili da zajednički kandidat bude Momir Đurović
Momir Đurović, foto: vijesti.me

Joković se konsultovao sa njim

Predložili da zajednički kandidat bude Momir Đurović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković predložio je u neformalnim razgovorima građanskoj opoziciji i Demokratskom frontu da zajednički kandidat za predsjednika bude nestranačka ličnost, Momir Đurović.

Više izvora Pobjede iz opozicije je kazalo da se Joković konsultovao sa Đurovićem, ali ostaje da se vidi da li bi bivši predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti prihvatio da bude kandidat dijela opozicije ili ima uslov da iza njega stane cijela opozicija.

"Joković je u stalnoj komunikaciji sa Đurovićem. Po nama je to u ovom momentu najrealnija opcija. Ne pripada nikom, niti u stranačkom, niti u bilo kojem drugom smislu, a ima odlične reference. Niko ne može da ga svojata i bio bi najbolji kandidat“, rečeno je Pobjedi iz vrha SNP-a.

Izvor tog lista je kazao da je njihova procjena da bi suverenističkom biračkom tijelu po biografiji bio prihvatljiviji Đurović od Andrije Jovićevića.

"Jovićeviću je za suvereniste opterećenje što je bio jedan od govornika na završnom mitingu Bloka za zajedničku državu, što ne gledaju blagonaklono u Uri i posebno u Socijaldemokratske partije“, naveo je izvor.

Lider URA-e Dritan Abazović je nedavno kazao da je opterećujuće po Jovićevića što 15 godina živi van Crne Gore i što glasa na jednom biračkom mjestu u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.