URA Rožaje: Seoski putevi zavijani, građani da tuže Opštinu zbog materijalne štete
Foto: URA

URA Rožaje: Seoski putevi zavijani, građani da tuže Opštinu zbog materijalne štete

Svu nesposobnost rožajske lokalne uprave na čelu sa zelenim DPS-om (BS-om), pokazuju slike sa seoskog područja na kojima građani moraju samoorganizovano da čiste ledom i snijegom zavijane puteve i time sebi obezbijede nesmetane uslove za goli opstanak, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u Rožajama.

Oni kažu da rožajska lokalna uprava ne mari za čišćenjem seoskih puteva i da je nekoliko desetina automobila oštećeno u okolnostima sniježnih nameta, leda na putu i neodgovornog ponašanja lokalne samouprave.

“Ovih dana su nam se javili građani sa seoskog područja naše opštine na koje je lokalna uprava potpuno zaboravila. Na putevima u njihovim mjestima gotovo je nemoguće proći automobilima, pa su se samoinicijativno organizovali kako bi očistili i osposobili put. Osim toga mještani tih sela su nam kazali i da su mnogi oštetili svoje automobile u pokušaju da ipak prođu neočišćenim i snijegom zavijanim putevima”, saopštili su iz rožajskog pokreta URA.

Tvrde i da sredstva iz budžeta Opštine namijenjena čišćenju i održavanju puteva postoje ali se koriste u partijske svrhe i za mahinacije korumpiranih vječnih funkcionera rožajske lokalne uprave.

Iz pokreta URA Rožaje savjetuju građane koji su pretrpjeli štete na svojim automobilima da pokrenu tužbe protiv Opštine Rožaje u svrhu obeštećenja štete.

“URA će vam u svrhu zaštite materijalnih sredstava od bahate opštinske vlasti, obezbijediti besplatnu pravnu pomoć kako bi oni odgovorni snosili posljedice zbog svog neodgovornog ponašanja”, zaključili su u pokretu URA Rožaje.

Dodaju da im se građani mogu javiti na sljedećim adresama: 

OO URA Rožaje

Adresa:Ul. M.Tita bb

Tel:+38260/022-638

Tel:+38268/470-173

E-mail:[email protected]

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.