CG  i BiH njeguju dobrosusjedsku politiku i regionalnu saradnju

Susret Brajović-Crnadak

CG i BiH njeguju dobrosusjedsku politiku i regionalnu saradnju

Tokom razgovora predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadaka, konstatovano je da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose i saradnju zasnovanu na višestrukoj povezanosti.

U kontekstu jačanja regionalne stabilnosti posebno je istaknuta važnost njegovanja dobrosusjedske politike i regionalne saradnje, saopšteno je iz kabineta predsjendika crnogorskog parlamenta.

Sagovornici su pozdravili nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona, kao i važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka Evropskoj uniji. 

 Brajović je istakao da je za Crnu Goru, kao državu koja je najviše odmakla u procesu evropske integracije, poštovanje principa regate od izuzetne važnosti, pri čemu je potvrdio spremnost naše zemlje da  svim državama Zapadnog Balkana pomogne na evropskom putu.

Ministar Crnadak je naglasio da je teško zamisliti budućnost Zapadnog Balkana van konteksta Evropske unije, koji  je važan za jačanje demokratije, institucija i vladavine prava.

Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama, te istaknuto da je preduslov intenzivnije ekonomske saradnje bolja infrastrukturna povezanost dvije zemlje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.