Junker i Han stigli u Beograd
Foto: Tanjug

Junker i Han stigli u Beograd

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker i komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han doputovali su u Beograd.

Oni će popodne razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Za kasnije popodne planirano je i zajedničko obraćanje medijima Junkera i Vučića, kao i zajednička večera.

Predsjednika EK i Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem. 

Evropski zvaničnici su u posjeti regionu, Junker po prvi put u mandatu predsjednika Evropske komisije, a cilj je - predstavljanje nove Strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesa EU za region. 

Junkeru i Hanu u srijedu će se pridružiti i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gdje će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovim biti organizovan ručak za lidere zapadnobalkanse šestorke, kojem će prisustvovati i predsjednik Srbije.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.