Hokejašice SAD-a osvojile olimpijsko zlato

Prvi put poslije 20 godina

Hokejašice SAD-a osvojile olimpijsko zlato

Ženska reprezentacija SAD u hokeju na ledu osvojila je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je u finalu pobijedila Kanadu sa 3:2 (1:0, 0:2, 1:0) poslije boljeg izvođenja penala.

Amerikanke su do zlatne medalje došle prvi put poslije 20 godina i tako okončale uspješan niz Kanađanki.

Golove za Amerikanke postigle su Monik Lamuro-Morando i Žoselin Lamuro-Dejvidson, dok su Kanađanke predvodile Mari-Filip Pulan i Hejli Irvin sa po jednim pogotkom.

Jedna od najzaslužnijih za trijumf SAD bila je golman Medi Runi koja je imala 29 odbrana, od čega su dvije ključne bile u penal završnici kada je zaustavila šuteve Brijan Džener i Megan Agoste.

Amerikanke su dominirale u godinama bez ZOI, osvojivši sedam naslova prvaka svijeta u poslednjih 10 godina, uključujući i trijumf nad Kanadom u prošlogodišnjem finalu od 3:2 poslije produžetka u američkom Plimutu.

Njihovu dominaciju na svjetskoj sceni obilježio je nedostatak zlatne olimpijske medalje u prethodnih 20 godina i Igara u Naganu. Kanadjankama je ovo prvi put posle 16 godina da su ostale bez najsjajnijeg odličja.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.