Oboljeli od malih boginja na kućnom liječenju
Ilustracija

U Institutu nema djece koja se liječe

Oboljeli od malih boginja na kućnom liječenju

U Institutu za bolesti djece više nema nijedno dijete koje se liječi od malih boginja kazali su Pobjedi iz Kliničkog centra.

Kako su naveli, juče je nakon oporavka otpušten jednogodišnji dječak koji se liječio u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Crnoj Gori do sada je potvrđeno osam slučajeva malih boginja i kod svih se radilo o "uvozu virusa", a lokalno prenošenje morbila kod nas još nije registrovano.

Preporuke za osobe koje su bile ili sumnjaju da su bile u kontaktu sa oboljelima od morbila objavljene su na sajtu Instituta za javno zdravlje i od posebnog je interesa da se sve osjetljive osobe ponašaju u skladu sa preporukama i svoje društvene kontakte svedu na najmanju moguću mjeru posebno tokom perioda moguće zaraznosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.