Podgoričanin tražio da mu advokat bude Amfilohije
Ilustracija

Osumnjičen za pokušaj ubistva oca

Podgoričanin tražio da mu advokat bude Amfilohije

Podgoričaninu B.Z, osumnjičenom da je prije tri noći pokušao nožem da ubije oca u porodičnom stanu, sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana, mada ga nije mogao saslušati jer se radi o psihički nestabilnoj osobi sa kojom nije moguće uspostaviti komunikaciju.

On je pred sudijom tvrdio da mu je pravoslavno ime Grigorije, a da mu je nadimak Krstitelj, nije znao da kaže gdje je rođen i da li mu je tačan datum rođenja.

Prema nezvaničnim saznanjima, sudiji je kazao da su njegovi roditelji “najveći lažovi”, te da nije lud da im vjeruje za datum rođenja koji su mu rekli.

Prilikom davanja podataka tražio je da se udalji advokat kojeg je angažovala njegova majka ističući da njega samo može da brani mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije ili neki pravoslavni organ.

Razlozi za donošenje pritvora okrivljenom su mogućnost ponavljanja djela za koje se tereti i opasnost za ljude van porodičnog okruženja.

Otac je, navodno, na saslušanju kazao kako ga je sin napao i udarao letvom i pesnicama, te napao nožem i u predjelu vrata mu zadao nekoliko povreda. Ovu priču potvrdila je i majka koja je bila svjedok napada.

Podsjetimo, mladić je u porodičnom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo, u noći između ponedjeljka i utorka nakon kraće rasprave s ocem, navodno, potegao nož i nasrnuo na njega.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.