DF: Svi zajedno po poziv za izdržavanje kazne u Sud

DF: Svi zajedno po poziv za izdržavanje kazne u Sud

Predsjedništvo i poslanički klub Demokratkog fronta, zajedno sa Milanom Kneževićem, će u petak 23. februara poći u Osnovni sud kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne.

Predsjedništvo DF je, kako je saopšteno,  razmatralo situaciju vezanu za eskalaciju političke krize u Crnoj Gori, koja je prouzrokovana namjerom režima da jednog od lidera DF, Milana Kneževića, protivustavno i protivzakonito smjesti u spuški zatvor.

„Naime, zakonom je predviđeno da nakon uručivanja sudskog poziva, Milan Knežević ima pravo žalbe u roku od tri dana, a odluku vezano za to da li će iskoristiti to pravo ili ne, donijećemo svi zajedno, kao što smo svi zajedno branili naše šatorsko naselje i slobodnu zonu. O daljim političkim potezima DF, obavijestićemo javnost na vrijeme“, poručili su iz tog saveza.

Odlučili su i da neće pisati nikakve molbe ministru pravde Zoranu Pažinu, jer smatraju da postoji dovoljno mehanizama da se ova kriza riješiti u skladu sa Ustavom i zakonima.

Napomeninju i da su Filip Vujanović i drugi državni organi koristili ustavne i zakonske mehanizme za pomilovanja u raznim slučajevima iako ti pojedinačni slučajevi nijesu imali nikakav rizik po mir i stabilnost zemlje, kao što ovaj konkretni slučaj nesumnjivo ima, jer se, ističu, radi o izabranom predstavniku najjačeg opozicionog subjekta i politički motivisanom postupku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.