Oglasio se Pejović: Odgovoran odnos prema odluci ASKa
Aleksandar Andrija Pejović

Prekršio zakon o sprječavanju korupcije

Oglasio se Pejović: Odgovoran odnos prema odluci ASKa

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović prekršio je zakon o sprečavanju korupcije, jer u isto vrijeme obavlja dvije funkcije- ministra i ambasadora, saopštila je Agencija za sprječavanje korupcije.

Povodom toga, oglasio se i ministar Pejović:

"Nakon uvida u sadržaj odluke Agencije za sprječavanje korupcije u vezi sa podnijetom inicijativom o utvrđivanju kršenja Ustava i odredbi Zakona o sprječavanju korupcije, obavještavam javnost da ću se, uz poštovanje odluke Agencije, kao i svih crnogorskih institucija, odnijeti odgovorno i u ovom konkretnom slučaju, uz pravo daljeg djelovanja kroz iscrpljivanje pravnih sredstva koja su propisana Zakonom", naveo je Pejović u saopštenju.

Podsjetimo, Agencija za sprječavanje korupcije, postupajući po zahtjevu Centra za građansko obrazovanje od 1. februara 2018. godine, a na osnovu člana 38 Zakona o sprječavanju korupcije, donijela je Odluku da je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, kao javni funkcioner, prekršio član 7 Zakona o sprječavanju korupcije.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravio je odluku Agencije za spriječavanje korupcije.

CGO je zatražio od predsjednika Vlade Duška Markovića da hitno pokrene proceduru razriješenja Pejovića sa svih funkcija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.