Budućnost Voli osvajač Kupa Crne Gore po 11-ti put

Budućnost Voli osvajač Kupa Crne Gore po 11-ti put

Budućnost Voli je osvajač Kupa Crne Gore - plavi su u Morači savladali Mornar i 11. put osvojili prestižni pehar. U izuzetno uzbudljivom meču, u kojem je viđena odlična košarka, plavi su imali jače nerve u finišu,pa će pehar Kupa krasiti naše vitrine i u narednih godinu dana.

Naš tim je loše otvorio meč, a Mornar je vješto preko Lukovića, Nidama i Mićovića kažnjavao sve defanzivne propuste plavih. Barani su brzo letjeli na +9 (12:3), tu prednost držali sve do dva minuta pred kraj prve dionice, ali je uslijedila serija 12:0 i plavi su zaostatak 18:26 pretvorili u 30:26. 

Na krilima navijača meč je brzo počeo da ide u onom smjeru koji su priželjkivali izabranici Aleksandra Džikića. Zoran Nikolić je dominirao pod koševima, Nikola Ivanović stigao da razigra i sebe i saigrače... Igralo se u ritmu plavih, pa je prednost u nekoliko navrata bila osam razlike, na odmoru "samo" 5 (46:51).

Mornar je u drugi dio meča krenuo kao na startu utakmice - Mićović je bio nezaustavljiv, pa su Barani brzo okrenuli rezultat ponovo u svoju korist (64:56). Budućnost je znala da odgovori, pa se u odlučujuću dionicu ušlo sa "minus 3" (70:67). Čekalo nas je uzbudljivih deset minuta. 

A tu su plavi pokazali šampionski karakter - presudila je trojka Gordića za 82:80, pa bacanja Gibsona za +4 koja su garantovala plavima mirniju završnicu. 

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Gibson sa 19, Nikola Ivanović je postigao 15,  Gordić je dodao 14, a Zoran Nikolić 13, kod Mornara se izdvojio Mićović sa 21.

kkbuducnost.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.