Zvanično registrovana Prava Crna Gora
Marko Milačić

Zvanično registrovana Prava Crna Gora

Ministarstvo javne uprave Crne Gore donijelo je rješenje o upisu političke partije “Prava Crna Gora” u Registar političkih partija, koje je danas, kao ovlašćeno lice, preuzeo Marko Milačić.

Potpisi osnivača, zajedno sa osnivačkim dokumentima, predati su 29. januara, a danas je nakon sprovedene procedure formalizovano postojanje novog političkog subjekta u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

"Ovo je veliki dan i za našu partiju, Pravu Crnu Goru, ali,  ubijeđen sam, i za širi društveno-politički ambijent Crne Gore, jer je riječ o istorijskom, pionirskom poduhvatu tranzicije jedne velike i vjekovne ideje na novu gerenraciju političara. “Prava” - što je od danas i zvanični skraćeni naziv naše partije – pružiće ruku pomirenja svima, bićemo most mira, ne odričući se sopstvenog bića i identiteta. Pružićemo građanima punu političku ponudu, baveći se svim velikim nacionalnim pitanjima: od ekonomije i borbe za vladavinu prava, preko spoljne politike, pa do pitanja identiteta i duhovnosti. “Prava” će okupiti prave ljude, dominantno nova lica, sa jasnim stavom, lica koja će prenijeti duh Petrovića i Marka Miljanova, ali u ruhu otvorenosti, savremenosti i 21. vijeka. “Prava” će u godinama pred nama graditi Crnu Goru rada, znanja i duhovnosti" kazao je Marko Milačić nakon preuzimanja Rješenja u Ministarstvu javne uprave.

Tim Prave, nakon Bara i Nikšića, narednih dana nastaviće obilazak crnogorskih gradova i formiranje inicijativnih odbora. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.