Zbog nevremena otkazana posjeta Markovića Kosovu
Foto:gov.me

Odložena za neki drugi put

Zbog nevremena otkazana posjeta Markovića Kosovu

Zbog loših vremenskih prilika otkazana je za danas predviđena posjeta premijera Crne Gore, Duška Markovića Kosovu, javlja Anadolija.

Iz Vlade Kosova je najprije rečeno da će Marković kasniti dva sata zbog toga što njegov avion zbog magle ne može da sleti na međunarodni aerodrom "Adem Jashari", a potom je saopšteno da je posjeta potpuno odložena.

Donjeta Gaši, portparolka Vlade je za AA potvrdila da je zbog loših vremenskih prilika posjeta crnogorskog premijera potpuno odložena za neki drugi put, kada budu usklađene agende dva premijera.

Marković je danas trebao da boravi u jednodnevnoj poseti Kosovu na poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. 

Markovićev avion zbog magle nije mogao sletjeti na međunarodni aerodrom "Adem Jashari" u 8 sati kako je bilo najavljeno. Na aerodromu ga čekaju zamjenik premijera Kosova Behgjet Pacolli, ambasador Republike Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša i ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori Skender Durmiši. 

Ispred zgrade Vlade Kosova, za Markovića, koji je trebalo da obavi jednodnevnu posjetu Kosovu, bio je priređen državnički doček a potom sastanak delegacija dvije zemlje. 

Markovićeva posjeta ocenjuje se važnom zbog sporazuma o demarkaciji granice između Kosova i Crne Gore, koji je potpisan krajem avgusta 2015. godine, navodi agencija.

Marković je pred dolazaka na Kosovo izjavio da je za njegovu zemlju to pitanje završeno.

Naime, Parlament Crne Gore je sporazum već ratifikovao, ali kosovska Skupština nije zbog nepostojanja političkog koncenzusa u zemlji.

Jedan dio političkog spektra na Kosovu tvrdi da tim sporazumom Kosovo gubi preko osam hiljada hektara. Ratifikacija sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom je uslov za liberalizaciju viza građanima Kosova.

Crna Gora je Kosovo priznala oktobra 2008. godine, osam mjeseci nakon proglašenja nezavisnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.