Svoji na svome: Pogledajte snimak vukova u prirodnom okruženju (VIDEO)
Foto:Screenshot

Uhvaćeni u fotozamku

Svoji na svome: Pogledajte snimak vukova u prirodnom okruženju (VIDEO)

Ekipa dva udruženja i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit u Hrvatskoj u fotozamku je ulovila predivan prizor - vukove na snijegu u njihovom prirodnom okruženju.

Na Facebook stranici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit objavljen je snimak vukova koji žive na tom zaštićenom prostoru.

"Evo i prvih rezultata zajedničke saradnje udruženja Bioterra, udruženja NatureSpy i našeg Parka. Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Brojnost vukova sve je manja i iz tog razloga je strogo zaštićena vrsta, a imamo sreću što još uvijek obitava u nekim dijelovima Hrvatske kao što je Velebit", piše u opisu videa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.