Sirija: Oboren ruski avion, pilot poginuo (VIDEO)
Foto:Sputnjik

Sirija: Oboren ruski avion, pilot poginuo (VIDEO)

Ruski avion Su-25 oboren je u sirijskoj provinciji Idlib, pilot je poginuo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema prvim informacijama, avion je oboren iz pokretnog raketnog kompleksa zemlja—vazduh, navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik. 

Centar za pomirenje i turska strana, odgovorna za zonu deeskalacije Idlib, preduzimaju mjere da se preuzme tijelo poginulog pilota.

On je, kako je navedeno u saopštenju, uspio da se katapultira, ali je poginuo tokom borbe s teroristima.

Prema preliminarnim informacijama, avion je oboren prenosivim protivvazdušnim raketnim sistemom, dodaje ministarstvo.

Da su pilota, pošto je uspješno iskočio iz aviona i živ se spustio na zemlju, ubili ekstremisti, potvrdila je i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Takođe, jedan neimenovani ekstremista rekao je za AP da je ruski pilot ubijen nakon što je pružio otpor hapšenju i pucao iz svog pištolja na ekstremiste koji su pokušali da ga uhvate živog.

Kako se navodi, riječ je o grupi bliskoj Al Kaidi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.