Šehović se susreo sa Irenom Madžgalj: Talentima dati zasluženo mjesto

Talentovana i uspješna Bjelopoljka kod ministra prosvjete

Šehović se susreo sa Irenom Madžgalj: Talentima dati zasluženo mjesto

Ministar prosvjete Damir Šehović susreo se danas sa Irenom Madžgalj, pobjednicom XV Međunarodne olimpijade iz ruskog jezika, koja se održala u decembru prošle godine u Institutu za ruski jezik u Moskvi.

Šehović se tokom susreta upoznao sa načinom selekcije na pomenutom takmičenju, na kome je učestvovalo preko 2 500 djece, ali i sa brojnim nagradama koje je Irena osvajala tokom osnovne i srednje škole, uključujući “Luča” diplomu i nagrade na državnom takmičenju u znanju ruskog jezika. 

Madžgalj i ministar Šehović razgovarali su i o mogućnostima koje se osvajanjem nagrada otvaraju nadarenim mladim ljudima.

Ministar je rekao da Ministarstvo prosvjete pokušava da pruži podršku svakom talentu, te da će se od ove godine to raditi na sistemski način - saopšteno je iz njegovog resora.

Podsjećaju da je Ministarstvo prosvjete osnovalo je Fond za kvalitet i talente, koji će postati operativan u drugoj polovini ove godine.

Iz njega će se, na osnovu jasnih kriterijuma koji će uskoro biti definisani, opredjeljivati sredstva za podršku učenicima i nastavnicima. 

273319967912983910796081126519119842897518n

Irena Madžgalj je učenica drugog razreda JU Srednje stručne škole u Bijelom Polju i odličan je učenik. Na pomenutom takmičenju u Moskvi na kome je osvojila prvu nagradu, učestovalo je preko 2 500 učenika iz cijelog svijeta, a u finalnom dijelu 151 učenik iz 28 zemalja. Osim glavne nagrade Madžgalj je osvojila i prvo mjesto u nominaciji „Mladi orator“, a mentor joj je bio profesor Rasim Kasunović. 

Ministar je pobjednici uručio i poklon, kao i prigodan poklon za mentora Kasunovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.