Policajac suspendovan zbog kokarde na selfiju

Hrvatska

Policajac suspendovan zbog kokarde na selfiju

Policajac Dragomir Sudar, koji se na pravoslavni Badnji dan našao na selfiju 24-godišnjeg mladića koji je imao šajkaču s kokardom na glavi, premješten je sa svoga radnog mjesta, piše "Glas Slavonije".

Tom listu u policiji nije rečeno na koje radno mjesto je premješten, ali je potvrđeno da Sudar više ne radi tamo gdje je radio do nastanka sporne fotografije.

MUP ističe da je protiv tog policajca otvoren disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

"Takođe vas obavještavamo da je policijski službenik u skladu sa zakonskim propisima premješten na drugo radno mjesto, za koje je propisan niži koeficijent složenosti poslova", odgovorili su na upit iz MUP-a.

List podsjeća da je sporna fotografija osvanula na društvenim mrežama, nakon čega se uključila Policijska uprava osječko-baranjska.

Protiv 24-godišnjaka odmah je podnijet optužni prijedlog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je protiv policajca načelnik Policijske uprave pokrenuo disciplinski postupak.

Sporni selfi nastao je kada je grupa muškaraca, mahom iz Tenje, otišla u šumu po hrast koji vjernici pravoslavne vjere tradicionalno pale na svoj Badnji dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.