Zatvorena fabrika oružja do daljnjeg, povrijeđeni radnici životnu ugroženi
Foto:Kodex

Nakon jučerašnje eksplozije u Mojkovcu

Zatvorena fabrika oružja do daljnjeg, povrijeđeni radnici životnu ugroženi

Fabrika oružja "Tara" u Mojkovcu biće zatvorena do daljnjeg, nakon jučerašnje eksplozije u kojoj su teško povrijeđena dva radnika, saopšteno je iz menadžmenta ove kompanije.

U eksploziji, koja se juče oko 8.45 sati dogodila u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu, teško su povrijeđeni Radovan Čobeljić i Maksim Vujičić.

Zbog povreda opasnih po život, povrijeđeni radnici su hitno transportovani u Klinički centar u Podgorici, a nakon toga i na VMA u Beogradu, gdje im se ljekari bore za život.

27484552102158537801653632005191568o

Transport povrijeđenih, foto:Kodex 

Iz menadžmenta fabrike je danas saopšteno da su tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa najvišim državnim institucijama preduzeli sve dostupne mjere i aktivnosti kako bi se povijeđenim radnicima pružila neophodno potrebna zdravstvena njega.

"Nakon zbrinjavanja u KBC u Podgorici i pružene adekvatne medicinske pomoći, povrijeđeni radnici su prevezeni na VMA u Beogradu, gdje im je pružena neophodna medicinska pomoć. Prema informacijama kojima raspolažemo, u ovom trenutku oba radnika su i dalje životno ugrožena”, navodi se u saopštenju menadžmenta kompanije. 

Navode i da još nijesu poznati razlozi eksplozije. 

Jučerašnja ekplozija u fabrici oružja četvrta je od 2014. godine, u kojoj je jedna osoba poginula, a 15 povrijeđeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.