Prava Crna Gora - nova partija: Pred nama je velika borba za odbranu i novčanika i Njegoša!
Sa press konferencije

Milačić predsjednik

Prava Crna Gora - nova partija: Pred nama je velika borba za odbranu i novčanika i Njegoša!

Crna Gora dobija još jednu političku partiju - Pravu Crnu Goru.Njen predsjednik Marko Milačić je danas poručio da će ona biti mnogo više od partije, jer su započeli , kaže, važan društveni projekat i proces, pionirski poduhvat tranzicije jedne velike, vjekovne ideje na novu generaciju političara.

"Došlo je vrijeme da nova, čista, stručna i neistrošena lica preuzmu baklju i nastave političku lozu Petrovića i Marka Miljanova. Došlo je vrijeme za moderni patriotizam i civilizovano rodoljublje. Duh predaka za 21. vijek", poručio je Milačić sa press konferenecije.

Ne pristaju, kako je rekao, na ovakvu Crnu Goru kakva je danas, dominantno lažna i falsifikovana.

"Ne pristajemo na kriminalizovanu Crnu Goru nesmjenjive vlasti. Ne pristajemo na zemlju ogromne nezaposlenosti. Ne pristajemo na državu u kojoj se siluje većinski identitet i razdvaja jedan isti, pravoslavni narod. Ne pristajemo na Crnu Goru u kojoj se planski uništava jezik. Ne pristajemo na Crnu Goru u kojoj se sisitemstski cijepa kanonska crkva. Ne pristajemo na anti-srpsku i anti-rusku Crnu Goru. Ne pristajemo na zemlju u kojoj se manjine osjećaju zapostavljene i marginalizovane. To nije demokratija, to nije Prava Crna Gora", kazao je Milačić.

On je istakao da Crna Gora mora da se vrati sebi, da ponovo postane Prava, pristojna, ponosna i hrabra, okrenuta pravim vrijednostima i vjekovnim pravim prijateljima, i u ova moderna vremena.

"Moramo se okrenuti stvaranju novih radnih mjesta. Boljoj zdravstvenoj zaštiti i boljem obrazovanju. Moramo ličnim primjerom pokazati da želimo iskreno da se borimo protiv korupcije i kriminala. Nijedna stranka u tom poslu ne može uspjeti bez podrške građana. Pravu Crnu Goru možemo napraviti samo skupa. Ovo je zajednički posao.", ocijenio je Milačić.

Smatra da se naprijed ne može sa političarima koji su na vlasti 30 godina, koji dijele Crnu Goru. Mladima je, kazao je dosta vječitih političara i u vlasti i u opoziciji.

"Dosta nam je isključivosti profesionalnih političara. Vrijeme je za nova lica, novu energiju, nove političare, nove ljude, ali sa stavom! Prava Crna Gora okupiće onu Crnu Goru koja se ne stidi da - osim ekonomskih pitanja - kaže kojim jezikom govori, šta misli o NATO savezu, šta misli o Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, i tako redom, na svaku temu od nacionalnog značaja: od ekonomije, preko spoljne politike, do identiteta", kazao je Milačić.

RAKO0736

Na unutrašnjem planu zalagaće se za demokratizaciju i de-kriminalizaciju. Na spoljnom planu za prijateljske odnose sa svima, ali bratske sa Srbijom i Rusijom.

"U ekonomiji ćemo se boriti za okretanje domaćim faktorima razvoja i za pošten i fer odnos prema svim investicijama, i sa Istoka, i sa Zapada. Snažno ćemo pokazati da je neophodno boriti se i za ekonomski prosperitet, ali, istovremeno, i za očuvanje tradicije i duhovnosti. Pred nama je velika borba za odbranu i novčanika, i Njegoša. Jedno bez drugog – ekonomski prosperitet, bez očuvanja bića ovog naroda – jeste sterilna i opasna politika. Borićemo se za zdravu porodicu i to će biti jedna od naših najvažnijih politika. Prava Crna Gora stvaraće Crnu Goru rada, znanja i duhovnosti", poručio je njen predsjednik.

Kazao je da će voditi mudru, promišljenu i odgovornu politiku te ocijenjio da je anti-srpska i anti-ruska politika suštinski anti-crnogorska politika.

"Mi danas osnivamo partiju koja će donijeti na samo promjene na državnom nivou, već će svojim radom na lokalu pokazati da lokalna politika može da bude drugačija i bolja. Nama će jednako biti važna i Podgorica, i Bar, i Nikšić, ali i moji Kuči… Mi u Pravoj Crnoj Gori želimo da razgovaramo sa građanima oči u oči, da stanemo ispred njih i kažemo: slušamo vas. Vaši problem su i naši problemi. Uvjerićete se u to u periodu pred nama. Dajemo riječ", kazao je Milačić.

Kongres partije će biti održan u martu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.