Nastavlja se potraga za misteriozno nestalim trajektom sa 50 osoba
Foto: Ilustracija

Pacifik

Nastavlja se potraga za misteriozno nestalim trajektom sa 50 osoba

Vlasti Novog Zelanda saopštile su da se nastavlja potraga za trajektom sa 50 osoba koji je prije sedam dana nestao u blizini Kiribata u Tihom okeanu.

Drveni katamaran dužine 17,5 metara krenuo je 18. januara sa ostrva Nonuti na drugo ostrvo Kiribatija, na put dug dva dana i razdaljinom od oko 260 kilometara.

Novozelandske vlasti, koje učestvuju u potrazi, navele su da je brod nestao 19. januara.

- Prema našim saznanjima, prednji dio broda je prije puta imao neku popravku. Moguće je da je zbog toga bilo teškoća u plovidbi - navele su vlasti i dodale da je upućen i avion u potrazi za nestalim brodom.

Kiribati, sa 33 ostrva i oko 110.000 stanovnika, nalaze se oko 3.500 kilometara od Fidžija.

I

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.