Sedam godina zatvora za oca monstruma koji je silovao maloljetnju ćerku
Ilustracija

Hrvatska

Sedam godina zatvora za oca monstruma koji je silovao maloljetnju ćerku

Na sedam godina zatvora osuđen je danas pred Županijskim sudom u Splitu53-godišnji monstrum od oca:nepravosnažnom presudom proglašen je krivim zbog dva kaznena djela, rodoskrvnuća i silovanja kćeri.

U četvrtak je na optuženičkoj klupi bila i 45-godišnja majka djevojke, koja je takođe osuđena. Dobila je uslovnu kaznu zatvora od godine dana, ali neće iza rešetaka ako u periodu od dvije godine ne počini novo krivično djelo. Dakle rok je dvije godine, a takvu uslovnu kaznu je "zaslužila" jer nije prijavila kazneno djelo.

Prema tužilaštvu, a sudsko vijeće za maloljetne Županijskog suda u Splitu se složilo s takvim opisom stvari, "znajući da je član obitelji počinio teško kazneno djelo na štetu djeteta i da bi prijavljivanjem bilo moguće puno lakše otkriti kazneno djelo i počinitelja, nije prijavila kazneno djelo sve do dana hapšenja počinitelja".

Kako je cijeli postupak bio zatvoren za javnost zbog zaštite identiteta tada 17-godišnje djevojke, o stravičnom slučaju piše se ograničeno. Do presude je pak došlo gotovo tačno godinu dana od podizanja optužnice splitskog Županijskog državnog tužilaštva. Horor se odvijao u Splitu u ljeto 2016. godine, i to u vrijeme dok je supruga optuženog radila na ostrvu Hvaru. 

Roditelj iz najgorih noćnih mora (rođen 1965. godine) je "tokom avgusta2016. godine, želeći da se polno zadovolji, upotrebom sile počinio kaznena djela na štetu djeteta (1999. godište) u stanu, a oštećenica je zbog doživljene traume hospitalizovna", dio je optužnice po kojoj je muškarac i osuđen. Iskoristio je priliku kada su bili sami u stanu u Splitu. Njegova kći je od šoka završila u bolnici, kod djevojke se javila depresivnost i anksioznost, prenosi 24.sata.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.