Čarmak: Nova partija šansa ove generacije
Milačić i Čarmak u Evropskom parlamentu

Advokat Čarmak pristupio Milačićevoj partiji u osnivanju

Čarmak: Nova partija šansa ove generacije

Božidar-Boško Čarmak, advokat iz Bara, uključio se u rad i organizaciju političke partije u osnivanju, Marka Milačića.

Kako je saopšteno iz ove političke partije u osnivanju Čarmak je široj javnosti postao poznat kada se ispred vlasnika zemljišta uspješno usprotivio eksproprijaciji privatne zemlje u Buljarici, ali i drugim opštinama u Crnoj Gori.

"Odlučio sam da uđem u priču sa Milačićem, ali i drugim mladim i ozbiljnim ljudima. U ovoj novoj političkoj snazi vidim priliku da sa budućom organizacijom, odnosno partijom u nastajanju, na čelu sa Milačićem, radimo na ozbiljnim političkim temama, ne bi li stvorili jaku alternativu i aktivno učestvovali u ozbiljnim političkim procesima.

Mislim, kao i mnogi građani, da je Crna Gora zasićena afirmacijom kozmetičko-salonske politike. Stava sam da ‘’pun stomak’’ na dnevnom planu nije ono što građani intimno očekuju: bogatstvo, sigurnost, održivost i bezbjednost države. Za pune stomake građana, istovremeno moraju postojati transparentna i čvrsta odgovornost države, što danas nije slučaj. Mislim da sa osnivanjem naše organizacije prestaje era ćutanja o važnim temama, od poljuljane spoljne politike, ekonomskog posrnuća, pa do Njegoša. Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa velikim izazovima i temama, ali istovremeno smo još spremniji da ponudimo i rješenja. Buduću političku organizaciju doživljavam kao šansu ovog vremena i svoje generacije", saopštio je Čarmak.

Čarmak je kako se dodaje učestvovao u radu Pokreta za neutralnost, Referendumskog karavana kao i organizacijama koje se bore za vladavinu prava, zaštitu demokratije, privatne svojine i tržišta, očuvanje javnih resursa i demokratskog donošenja odluka u pitanjima spoljne politike i strateških odluka. 

"Živi i radi u Baru kao advokat. Oženjen, otac dvoje djece. Nedavno je Milačićevoj partiji pristupio i funkcioner DEMOS-a Vladislav Dajković", saopšteno je.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.