Albin Ćeman

Demokrate čestitale Dan novinara

"Novinari, sačuvajte svoje slobode"

Časna novinarska profesija u dugom periodu bila je i najranjivija. Biti novinar bilo je kobno zanimanje u Crnoj Gori. Vi, koji u značajnoj mjeri učestvujete u kreiranju javnog mnjenja bili ste zastrašivani, maltretirani, čak i ubijani, navodi se u čestitki Albina Ćemana, člana Glavnog odbora Demokrata povodom Dana novinara.

Ćeman je istakao da će Demokratska Crna Gora uvijek skretati pažnju na ovu pojavu i neće dopustiti da se zaboravi nezahvalna uloga novinara, kao ni tragična sudbina najhrabrijih među njima.

"Kada sve prethodno imamo u vidu, u današnje vrijeme je više nego nedopustivo i za svaku osudu da se opet navlači mračna medijska zavjesa, ponovnim pokušajem da se Javni servis potlači i stavi pod politički uticaj vadajuće partije. I ovom prilikom apelujemo na ukupnu domaću i međunarodnu javnost da se tome zajedno odupremo.

Poštovani novinari, želeći vam da sačuvate svoje slobode, ali i čast novinarske profesije i etike, nepristrasnošću i objektivnošću, još jednom, čestitam vam Dan novinara", kazao je Ćeman.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.