Asanović: DPS perfidno podmeće lažne podjele
Radovan Asanović

Asanović: DPS perfidno podmeće lažne podjele

Šef DPS-a Milo Đukanović se prilikom nedavnog javnog istupa u Beranama ponovo latio svog omiljenog sporta-lova na izdajnike i neprijatelje nezavisnosti Crne Gore, a sve u cilju pridobijanja jeftinih političkih poena, navodi se u saopštenju Radovana Asanovića iz koalicije SDP – DEMOS.

Asanović je siguran da će građani Berana umjeti da prepoznaju "svu licemjernost ovakvog postupanja, uzimajući u obzir da upravo Đukanović i stranka na čijem je čelu dominantno ugrožavaju crnogorsku državnost, ne dozvoljavajući da se konstituišu ozbiljne, nezavisne i kredibilne institucije, o čemu bjelodano svjedoči i najnovije brutalno gaženje elementarnih demokratskih principa u slučaju Javnog servisa, što je bilo posebno akcentovano i od strane Savjeta za ljudska prava UN-a." 

DPS je kako kaže Asanović za tri decenije svoje vlasti "korupciju, klijentelizam, nepotizam i kriminal promovisao kao najvažnije društvene prakse, čineći tako Crnu Goru zarobljenom, a ne suštinski nezavisnom državom".

"Da se šef DPS-a potpuno otuđio od crnogorske realnosti govori činjenica da je u magnovenju nastavio svoj lament, pričajući bajke o ekonomskom blagostanju koje vlada u našoj zemlji. Tako nas je obradovao informacijom da evropski kvalitet života samo što nije stigao u Berane. Ipak, surova realnost kaže da je jedina veza Berana sa Evropom kafana istoimenog naziva koja je ovdje smještena. Kad bi se nekim slučajem odvažio da u našem gradu provede samo nekoliko dana sumorna slika beranske svakodnevice bi ga zasigurno otrijeznila iz delirijuma u kojem se već duže nalazi.

Konačno, kao čovjeka i humanistu posebno me zabrinjava to što vidim kako penzioneri u Beranama izdržavaju ne samo svoju djecu, već i unučad. Zato je koalicija SDP-Demos, kao jedan od nosilaca buduće gradske uprave, odlučna je u namjeri da Berane učini pristojnim mjestom za život svih, bez obzira na razlike koje predstavljaju bogatstvo našeg grada, a ne razlog za podjele koje DPS pokušava da podmetne", saopštio je Asanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.