Okončana blokada vlade SAD
Donald Tramp

Usvojen privremeni budžet

Okončana blokada vlade SAD

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je prošle noći zakon kojim je posle 69 sati okončana blokada vlade SAD.

Demokrate u Senatu su sinoć pristale na privremeno finansiranje vlade u zamjenu za obećanje republikanaca da će se u narednim nedeljama baviti imigracijom.

To je demokrate i njihovog lidera u Senatu Čaka Šumera dovelo pod udar kritika jer su ne samo pristali na zakon veoma sličan onom koji je nuđen u petak, prije blokade, nego nije sigurno ni da će uspjeti da stotine hiljada mladih imigranata zaštite od deportacije.

Razočarenje aktivista, piše Asošiejted pres, moglo bi da ima negativan uticaj na šanse demokrata na novembarskim izborima za Senat.

S druge strane, republikanci su dogovorom dobili samo tri nedelje finansiranja a moraće da se bave imigracijom, pitanjem koje je za njih veliki problem.

"Nema pobjednika. Apsolutno nema pobjednika. Pitanje je ko je najviše izgubio", smatra republikanski istraživač javlnog mnjenja Frenk Lanc.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.