Budvanin stradao na Bjelasici,  zatrpala ga lavina
ilustracija

Bio zaljubljenik u planine i ekstremne sportove

Budvanin stradao na Bjelasici, zatrpala ga lavina

- Petar Lučić(48) iz Budve poginuo je juče na Bjelasici kada ga je na lokaciji Krivi do zatrpala lavina dok je vozio motorne sanke. Spasioci su brzo stigli do mjesta tragedije, pronašli ga u snijegu i počeli sa reanimacijom. Stigao je i helikopter kojim je Lučić prebačen u Urgentni centar u Podgorici, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Kako je kazao Željko Pejović, iz spasilačke ekipe, oko 16 sati su dobili informaciju da se Petar Lučić koji je sa motornim sankama krenuo ka Krivom dolu, ne javlja i odmah krenuli u potragu.

 - Za samo 22 minuta smo sa sankama stigli do rejona Krivog dola i što je nevjerovatno sondom smo ga za minut i po locirali. Izvadili smo ga iz sniježne lavine, počeli reanimaciju. Ubrzo je stigao i helikopter i Lučić je prebačen u Klinički centar – ispričao je Pejović, piše Pobjeda.

Ljekari u Kliničkom centru su samo mogli da konstatuju smrt.

Milan Marković koji je takođe bio član spasilačke ekipe je kazao da je Lučič bio veliki zaljubljenik u planine i ekstremne sportove. Bio je veliki čovjek, velikog srca, hrabar i uvijek spreman da prihvati izazove.

5a66cf1524d0457cb6091ac00a0a0a64kiolasin2preview

Izvor:Portal Analitika

Nije mu bilo prvi put da je sa motornim sankama po Bjelasici koju je i volio i dobro poznavao. Bjelasica inače nije poznata po mjestima gdje se dešava lavina, ali sudbina je tako htjela da se baš danas desi na pravcu ka Krivom dolu i to kada je motornim sankama prolazio Petar Lučić - ispričao je Marković.

Lučić je nekadašnji automobilista, a posljednjih godina bavio se privatnim biznisom.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.