Vučić na Kosovu: Ne smije da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvijek živjeli
Foto: Sputnjik

Tri poruke za Srbe

Vučić na Kosovu: Ne smije da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvijek živjeli

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmjenjivati informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi a kosovske vlasti to nisu odobrile.

"Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvatri biti jasnije", rekao je Vučić u manastiru Banjska.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbjednost i treća da je neophodno pronaći nove dodatne mehanizme za borbu protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima.  

"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbija je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Ne smije da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvijek živjeli, za to ćemo se kao država boriti na sve načine", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je došao i da poruči Albancima da nerijetko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir. 

"Da višedecenijske i viševjekovne razmirice riješimo, da obezbijedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu", rekao je Vučić. 

Predsjednik Srbije je najavio da će država uložiti još 250 miliona dinara u obnovu manastira Banjska kao i da predstoji završetak izgradnje naselja "Sunčeva dolina" u Zvečanu za oko 300 porodica raseljenih Srba sa Kosova i Metohije. 

Predsednik Vučić boraviće danas na Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od rijeke Ibar.

Predsjednik tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici, položiće vijenac na mjesto ubistva Olivera Ivanovića.

Kako se navodi, Vučić je posjetu počeo obilaskom manastira Banjska, nakon čega će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

Predsjednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gdje će u Domu kulture razgovarati sa građanima. 

Vučić je posjetu Kosovu najavio u utorak, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost koja je uslijedila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sjedišta stranke čiji je bio lider.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.