DF

DF osudio ubistvo Olivera Ivanovića

"Ivanović nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko porijeklo i svoje Kuče i Podgoricu"

Demokratski Front najoštrije je osudio teroristički napad i likvidaciju Olivera Ivanovića, jednog od najistaknutijih političkih lidera Srba na Kosovu i Metohiji.

"Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice na KiM, da odmah rasvijetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti cijelog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva", se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a dodaju da je Oliver Ivanović bio primjer istinskog patriote i čovjeka koji je čitav svoj život posvetio borbi za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Oliver je bio naš iskreni prijatelj i saborac. Čovjek koji se čitav život borio za mir, demokratiju, pravnu državu i suživot Srba i Albanaca na KiM. Iako je bio čovjek mira, tolerancije , dijaloga, kada je ratni vihor zahvatio KiM, on nije bježao niti se krio , već je u najkritičnijim trenutcima za srpski narod na KiM, zajedno sa svojim saradnicima, stao na čelo odbrane svoga naroda i svoje države Srbije. Da nije bilo njega i njegovih saboraca, sjever KiM bi bio etnički čist: kao pravi Kuč stao je na branik svoga naroda i KiM.

Oliver Ivanović nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko porijeklo i svoje Kuče i Podgoricu, gdje je rado dolazio i bio sa svima nama, njegovim prijateljima, drag i poštovan gost. Nikada nije prekidao veze sa otadžbinom njegovih predaka, pa mu je i otac sahranjen u Crnoj Gori.", kažu iz DF-a.

Danas je njegova porodica, kako ističu u saopštenju "ovim bezumnim, zlikovačkim aktom, izgubila svoj najčvršći oslonac, divnog, pažljivog i odanog supruga i roditelja i brata, Srbi na Kosovu i Metohiji svoga najboljeg sina kome je interes svog naroda i svoje Srbije bio iznad partijskih i ličnih interesa, mi njegovi prijatelji, sjajnog čovjeka i druga". 

"Srbija i Crna Gora će vječno čuvati uspomenu na tvoj nasmijani lik, na čovjeka koji je živio za svoj narod i otadžbinu i koji je za njih platio najveću cijenu. Demokratski Front izražava najdublje divljenje za sve što je Oliver Ivanović uradio boreći se za svoje ideje i svoj narod", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.