Dajković napustio Demos: Vrijeme za nove mlade ljude
Vladislav Dajković

Prešao kod Milačića

Dajković napustio Demos: Vrijeme za nove mlade ljude

Doskorašnji član GO i Predsjedništva Odbora Glavnog grada Vladislav Dajković napustio DEMOS

Nakon dvije godine saradnje u prijateljskoj atmosferi napušta Demos zbog, kako je naveo, malo drugačijih pogleda na politiku.

"Naravno, to ne znači da nećemo nastaviti saradnju, naprotiv, nastavljamo je u nešto drugačijem obliku jer se, logično, nalazimo na istom opozicionom putu i stremimo istom cilju: konačnom oslobođenju Crne Gore, nakon skoro tri decenije nepromijenjene vlasti. Istovremeno, profesoru Miodragu Lekiću sam najiskrenije zahvalan na svakom savjetu i lekciji, koje ću, siguran sam, pamtiti dok sam živ", istako je Dajković u obrazloženju.

Smatra da je vrijeme za nove mlade ljude:

"Ljude koji će se snagom svojih otvorenih i jasnih stavova boriti za vrijednosti one Crne Gore koja nam svima nedostaje: nepokolebljive, časne, slobodarske - prave Crne Gore naših đedova i baba, na jedan moderan način. Upravo tu energiju sam prepoznao u političkoj partiji u nastajanju - partiji na čijem čelu će biti dokazani borac, Marko Milačić.Znajući kako su nas godinama unazad, zbog naših snova i maštanja o slobodnoj Crnoj Gori hapsili i tukli, znajući kako su Milačića otpustili s posla jer se pobunio protiv sistema, znajući kako ga je porodica sa suzama pratila u zatvor zbog njegove borbe protiv vlasti, i znajući (i svjedočeći!) još mnogo toga, mogu reći samo jedno: počinje, iskreno vjerujem, nova era politike u Crnoj Gori".

Smatra da kako je naveo, ta pionirska Crna Gora, predvođena novim talasom mladih i obrazovanih ljudi, talasom koji se neće ustručavati da kaže kojim jezikom govori i u koju Crkvu ide, talasom koji će voditi politiku ljubavi, a ne sankcija prema našim vjekovnim prijateljima, će, u konačnom, ponuditi nešto novo i do sada neviđeno u Crnoj Gori - ponudiće nadu u obliku, kako je to Milačić već kazao, duha predaka za 21. vijek.

"U konačnom, u ovom procesu nije toliko važno biti nužno mlad, koliko je nužno biti nov: ponuditi novu ideju, novo viđenje situacije, novo razmišljanje. Svjedoci smo iste, gotovo nepromijenjene tridesetogodišnje političke scene, koja tavori u suženom ranču loših poteza i politika. Ako neko trideset godina, zvao se on vlast ili opozicija, prima 2000 eura skupštinske plate, vozi se službenim automobilom, ima sekretarice, savjetnike, besplatno gorivo, telefone i ručkove, i sve to bez ikakve odgovornosti, onda mi, razumjećete, nismo samo različita generacija političara. Mi smo različita klasa ljudi. Možda smo zato tu gdje jesmo", zaključio je Dajković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.