Nina Bardić otvara Praznik mimoze, na maskenbalu Tijana Dapčević
Ilustracija

Nina Bardić otvara Praznik mimoze, na maskenbalu Tijana Dapčević

Turistička organizacija Herceg Novi krenula je sa promotivnom kampanjom za predstojeći 49. Praznik mimoze, koji će tradicionalno obilježiti početak februara.

Ono što je za sada poznato jeste da će na prvom koncertu goste zabavljati hrvatska i regionalna pop zvijezda Nina Badrić, dok će na prvom velikom maskenbalu nastupiti Tijana Dapčević, inače pobjednica festivala Sunčane skale iz 2002.prenosi Radio Jadran.

Velikom karnevalskom povorkom, od Igala do Trga Nikole Đurkovića, 2. februara , u 19 h, najavljeno je zvanično otvaranje festivala. Šarenu i veselu povorku od Igala do centra grada činiće Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri i maske, uz pratnju mještana i gostiju.

"Pripremamo za 22. januar i karavan mimoze, prvi put, poslije nekoliko godina, u organizaciji TO, kada ćemo obići gradove u Srbiji i BIH i promovisati Praznik mimoze. Posvetili smo se i digitalnoj promociji, kao novom vidu kampanje, čemu već kroz video klipove doprinose poznati Novljani", kazao je savjetnik u TO Herceg Novi, Dalibor Vuković.

Do sada su urađena tri kratka promotivna klipa, u kojima istaknuti Novljani pozivaju domaće i furešte da u februaru budu gosti mimozinog grada. Poziv su uputili vaterpolista Andrija Prlainović, aktuelni trener VK Jadran Carine, Vladimir Gojković, kantautor Vlado Georgiev, te bubnjar Dragoljub Đuričić, koji su na kratko udružili snage i na koncertu povodom dočeka Nove godine.

Prema ocijeni TO, turistička godina, s dočekom Nove godine, počela je uspješno. Gosti su zadovoljni lokacijom u Parku Boka, iako je bio hendikep zbog kiše 1. janura i otkazivanja koncerta.

Po riječima Vukovića posjeta na 2. januar bila je bolja za 14 %, otvoreni hoteli bili su puni, kao i dio domaće radinosti. Novi je, prema procjenama TO, posjetilo oko 7 hiljada ljudi, mada je broj gostiju drastično, nakon Nove godine, opao.

Posljednjii podaci ukazuju da je od ukupnog boja 772, stranih 751, što je pozitivan trend, budući da su Institut Igalo i hotel Park u Bijeloj, trenutno zatvoreni.

U Turističkoj preciziraju da su 53 gosta sada smještena u hotelima, dok privatni smještaj koristi 719 gostiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.