Poruke mira, praštanja i ljubavi vjekovima snažno žive u Crnoj Gori
Mehmed Zenka

Zenka čestitao Božić

Poruke mira, praštanja i ljubavi vjekovima snažno žive u Crnoj Gori

Povodom Božića, najradosnijeg i najvećeg praznika kod hrišćana u ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka uputio je iskrene čestitke svom pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu, kao i pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori.

"Želim Vam da ovaj praznik proslavite u miru i ljubavi sa najbližima i u skladu sa vjerskom tradicijom i narodnim običajima. Simbol Božića je osjećaj zajedništva i duh razumijevanja, i želim da njegovo obilježavanje bude u znaku duhovne obnove i međusobnog poštovanja.

Proslava Hristovog rođenja,u znaku sloge i praštanja neka bude na opštu radost i dobrobit, neka naglasi humanističke poruke da svi u Crnoj Gori djelujemo u korist opšteg mira i daljeg napretka", navodi se u čestitki Zenke.

Kako dodaje ministar, poruke mira, praštanja, pokajanja, ljubavi, u osnovi hrišćanske crkve, poruke su koje vjekovima snažno žive u Crnoj Gori i utiču na građenje našeg viševjerskog, višenacionalnog i višekulturalnog društva.

"Neka Božić još jednom podsjeti na važnost univerzalnih vrijednosti, donese nadu, jača ljubav prema bližnjima i vjeru u njih, izbjegava dalje podjele, sačuva mir", zaključio je ministar Zenka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.