Popović: Cetinje je najsnažniji temelj i istorijska potvrda Crne Gore
Andrija Popović

Čestitka povodom Dana osnivanja prijestonice Cetinje

Popović: Cetinje je najsnažniji temelj i istorijska potvrda Crne Gore

Predsjednik Liberalne partije Crne Gore, Andrija Popović, čestitao je građanima i građankama Cetinja, te rukovodstvu Prijestonice, 4. januar Dan osnivanja prijestonice Cetinje.

''Cetinje je najsnažniji temelj i istorijska potvrda Crne Gore i njenog postojanja. Današnji dan je prilika da se podsjetimo da naša zemlja nije vodila bitke za slobodu samo na bojnom polju i mačem, već je dovoljno mudro i dalekosežno, vodila bitku i perom. Prva štampana knjiga na slovenskom jugu, Oktoih štampan u obodskoj Crnojevića štampariji na Cetinju, govori nam o značaju prosvetiteljske i intelektualne misli i borbe za očuvanje crnogorske države kroz vjekove'', kazao je Popović.

Kako je dodao, Cetinje i danas ponosno čuva takvu tradiciju. 

''I zato svi zajedno, vječno, imamo poseban odnos prema prijestonom gradu, duhovnom i državnom centru crnogorske države. Cetinje će zato biti indikator ukupnog napretka i progresa Crne Gore kroz godine pred nama, a poboljšanje kvaliteta života njegovih građana moraju biti zajednički cilj'', zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.